Datacenter Apeldoorn

Datacenter Apeldoorn

Het Tier 3/4 gekwalificeerde datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn is begin 2013 in gebruik genomen. Het datacenter is gevestigd op industrieterrein Ecofactorij, direct gelegen aan A1 en de A50, en heeft een netto vloeroppervlakte van 1.500 vierkante meter in de eerste bouwfase. Optioneel is er netto nog eens 1.500 vierkante meter aan nieuwe datacenter vloeroppervlakte beschikbaar.

Het duurzaam en energie-efficiënt gebouwde datacenter heeft momenteel een Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,08.

International Datacentres Awards 2013
Het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn maakt gebruik van adiabatische, niet-mechanische koelingprincipes, met een grote warmtewisselaar en een recirculerend binnenklimaat. Het koelingprincipe zorgt ervoor dat er tégen de buitenlucht wordt gekoeld zonder dat de buitenlucht het datacenter binnenkomt. Daarnaast zorgen Minkels Next Generation Cold Corridors® bijvoorbeeld voor een efficiënte scheiding van koude en warme luchtstromen.

Het datacenter in Apeldoorn heeft in juni 2013 een plek weten te bemachtigen op de shortlist van finalisten bij de jaarlijkse International Datacentres Awards 2013 uitreiking in Londen, een prestigieuze Europese Awards en daarmee erkenning binnen de Europese datacenter industrie voor het innovatieve ontwerp.

Voor een uitgebreid overzicht van de technische specificaties van ons datacenter in Apeldoorn, klik hier.

Fotoalbum: ITB2 Datacenter Apeldoorn

ITB2 Datacenter Apeldoorn
Grote Woudhuis 5
7325 WM Apeldoorn
Tel: 088 4822 000