Live Experience startschot Continuïteit Datacenter

18 March 2013

ITB-Kwadraat heeft op 13 maart 2013 auditors, adviseurs en techneuten het nieuwe Datacenter op de Ecofactorij in Apeldoorn laten testen. Een unieke mogelijkheid om live de antwoorden te ervaren op ´what-if´ scenario's, die ze altijd al hadden willen stellen, maar niemand ze daadwerkelijk durfde te laten zien.

Het volledige projectteam samen met de COO en CTO van ITB-Kwadraat presenteerde het datacenter ontwerp, de keuzes en werking van de toegepaste innovaties en ontwikkelingen. Daarna  konden alle aanwezigen live de werking ervaren van de techniek en de maatregelen die de continuïteit en de energie-efficiëntie van het 1500 vierkante meter tellende datacenter borgen.

Verschillende scenario's werden op verzoek uitgevoerd. Zo werd het wegvallen van de middenspanning (10 kV) daadwerkelijk doorgevoerd, waarna het Datacenter volledig automatisch op noodbedrijf overschakelde.  Ten overstaan van de aanwezigen werd een met kachels gesimuleerde IT load van 240 kW adiabatisch gekoeld waarbij al een daadwerkelijke PUE van 1,10 werd aangetoond. De aanwezigen waren erg onder de indruk van te toegepaste innovaties en de aanwezige kennis waardoor het datacenter van deze kritische groep werd beloond met een rapportcijfer negen.

Na deze Live Experience is het Datacenter is de in bedrijfstelling op 13 maart 2013 om 16.00 uur een feit. De actuele Continuïteitsmeters op de homepage (www.itb2.nl) tonen de beschikbaarheid van de datacenters.

Over ITB-Kwadraat

ITB-Kwadraat heeft het nieuwe datacenter in Apeldoorn gebouwd als aanvulling op haar datacenter in Deventer. De combinatie kan worden ingezet voor uitwijk, overflow en twinning oplossingen.

Het zeer hoge ambitieniveau op het gebeid van energie-efficiëntie, continuïteit en veiligheid stonden centraal bij het ontwerp van het datacenter. Dat is terug te vinden in alle belangrijke aspecten van het datacenter. Het resultaat is een datacenter dat voldoet aan de hoogste normen en behoort tot de top 2% van energiezuinige datacenters van de wereld.


<< terug